Grimeerteam

Bijna alle calamiteitenoefeningen waarbij OOV-Support betrokken is, zijn voorzien van slachtoffers. Soms betreft het lichte schaafwonden en soms is het slachtoffer ten dode opgeschreven. Ook de aantallen kunnen verschillen van een enkele fietser tot honderden treinpassagiers.

Voor de ernstige verwondingen beschikt OOV-Support over een pool ervaren slachtofferacteurs welke niet alleen goed kunnen grimeren maar zich ook goed kunnen inleven in hun rol en hun positie binnen de oefening.

 

Voor de kleinere verwondingen bestaat het "Sminkteam" van OOV-Support. Deze groep is in staat om grote groepen figuranten van de diverse letsels te voorzien. Dit team beschikt ondermeer over de materialen om zelfs op de oefenlokatie de figuranten "toe te takelen". Een duidelijke rolbeschrijving doet vervolgens de rest. Naast oefeningen komt het Sminkteam ook regelmatig bijeen in het clubgebouw om de vaardigheden bij te scholen.

 

Behalve oefeningen wordt het Sminkteam ook ingezet bij open dagen van ziekenhuizen, nationale politiedag of brandweerfeest om wondjes bij kinderen te grimeren. Een blauw oog of bloedende hoofdwond is immers veel stoerder dan een piratengezicht!