KMAR

De Koninklijke Marechaussee heeft naast haar reguliere werkzaamheden vanuit de politiezorg voor de krijgsmacht ook nog een aanvullende taakstelling in de ondersteunende rol voor de reguliere politie in zowel capacitaire ondersteuning bij de jaarwisseling en voetbalwedstrijden of specialistische ondersteuning zodra incidenten zich bovenin de geweldspiraal gaan afspelen.

OOV-Support ondersteunt middels figuranten en (gewapende) acteurs oefeningen voor dit onderdeel van de krijgsmacht waarbij het er soms flink hard aan toe kan gaan.

  

  

Naast de ondersteuning van de politietaak in Nederland richt de KMAR zich ook steeds meer op de mogelijkheid om als tijdelijke politiemacht in het buitenland ingezet te worden in gebieden welke getroffen zijn door een natuurramp of politieke instabiliteit.

Het omgaan met burgers welke een andere taal spreken en eerder slachtoffer dan dader zijn vereist een geheel andere benadering.

OOV-Support levert voor dit scenario figuranten en acteurs welke in gebrekkig Engels of Duits proberen te voorzien in hun eerste levensbehoefte en hierbij de internationale hulpverleners hinderen in hun werkzaamheden.

Daarnaast biedt een gebrekkig toezicht ook altijd ruimte voor diefstallen, plunderingen en openstaande vetes!

 

 

OOV-Support heeft voor zowel lokale brigades als ook de nationale CCB afdeling in het buitenland geparticipeerd in oefeningen.