Voetbalstadions

Oefeningen in voetbalstadions staan met enige regelmaat op de inzetkalender van OOV-Support. Niet alleen omdat voetbalclubs regelmatig hun veiligheidsplan dienen te beoefenen maar ook omdat een locatie welke zoveel mensen opeen kan herbergen voor alle hulpdiensten een bijzondere uitdaging vormt als er zich een calamiteit voordoet. Iets wat in de omliggende landen in het verleden ook regelmatig realiteit is geworden.

 

De eerste oefening in een stadion was voor OOV-Support ook meteen de allergrootste tot op heden. Voor de nationale Crisisoefening Bonfire deed OOV-Support de aansturing van 10.000 figuranten in de Arena welke tijdens een popconcert het toneel werd van een bomaanslag.

 

Ook oefeningen met de Mobiele Eenheid van de politie spelen zich regelmatig af in een voetbalstadion. OOV-Support heeft menige tribune moeten verlaten onder het roepen van leuzen, zwaaien met vlaggen en gooien van een enkele rookpot. Duidelijk hierbij is dat de kwaliteit van de oefening en de gestelde oefendoelen niet afhankelijk zijn van het kwantitatieve aantal figuranten.

Naast deze monodisciplinaire oefeningen wordt ook steeds vaker getraind met een multi inzet waarbij ook de rol van de eigen stewardorganisatie in beeld komt.
Waar nodig vervult ook OOV-Support de rol van mishandelde of gewonde steward.