Figuranten

Stichting OOV-Support hanteert het uitgangspunt dat de beste figuranten voortkomen uit personen die vanuit een interesse en betrokkenheid voor het werkgebied van de Openbare Orde & Veilgheid deel willen nemen aan oefeningen.

In de loop der jaren heeft OOV-Support een bestand opgebouwd van honderden vrijwilligers die zich vanuit een hobby of beroepsmatige achtergrond willen inzetten voor oefeningen binnen de hulpverlening. Daarnaast heeft OOV-Support een samenwerkingsverband met een aantal opleidingsinstituten op MBO en HBO niveau die studenten opleiden tot een functie binnen het werkgebied van de Openbare Orde & Veiligheid.

Door de combinatie van bovenstaande groepen is OOV-support in staat om zowel kwantitatief als kwalitatief te voorzien in een gemêleerde groep figuranten die vanuit hun eigen kader een betrokkenheid hebben bij de betreffende oefening.

OOV-Support voorziet dus heel expliciet NIET in bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeesten of uitstapjes van sportverenigingen. Het is dan ook niet mogelijk om je als groep aan te melden voor deelname aan een oefening.

Figuranten van OOV-Support zijn minimaal 18 jaar oud, beheersen de Nederlandse taal en kennen geen medische of fysieke beperkingen die een veilig verloop van de oefening in de weg zouden kunnen staan.
Daarnaast hebben zij een aantoonbare binding met het werkgebied van de hulpverlening.
Bij iedere oefening wordt voor de figuranten gezorgd voor een aanvullende verzekering, logistieke voorzieningen en catering. Er worden geen financiële vergoedingen uitgekeerd aan figuranten.

Voor meer informatie over deelname als figurant kun je contact opnemen met Lotte en Susan op