15-jarig lustrumfeest geannuleerd

19 September 2020, bron: John Broeseliske


Al weer vijftien jaar geleden op 26 september 2005 werd onder het toeziend oog van een notaris de stichting OOV-Support officieel opgericht. We zijn inmiddels 1.149 oefeningen en trainingen verder. Hierdoor hebben we Nederland veiliger kunnen maken en daar zijn we trots op.

We zouden deze feestelijke gebeurtenis met een BBQ met onze vrijwillige figuranten vieren, maar tijdens de laatste persconferentie van premier Mark Rutte en ministier Hugo de Jonge is duidelijk geworden dat er extra maatregelen moeten worden genomen om de verdere uitbreiding van het Coronavirus te voorkomen. Met deze nieuwe regels blijkt het helaas niet mogelijk om de geplande lustrum-BBQ in onze regio (Haaglanden) door te laten gaan. We vinden dat bijzonder jammer, maar het is helaas niet anders. Gezondheid en veiligheid zijn te belangrijk.

Overigens zijn we in nauw overleg met enkele van onze opdrachtgevers wel weer voorzichtig begonnen met een aantal noodzakelijke oefeningen c.q. trainingen. Deze hebben een hoge prioriteit in het kader van de veiligheid en voldoen aan de landelijke richtlijnen (voldoende afstand, mondkapjes, geen fysiek contact, enz). We houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en kunnen daarbij gelukkig gebruik maken van veel enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers.