Veiligheidsoefening Westfield Mall of the Netherlands

04 Oktober 2021, bron: John Broeseliske


Het winkelcentrum Leidschenhage in Leidschendam is de afgelopen jaren gerenoveerd en uitgebreid. De onlangs opnieuw geopende en tot Mall gepromoveerde winkelcentrum heeft inmiddels grote belangstelling bij het lokale, regionale en landelijk winkelend publiek. Dit heeft niet alleen volle toegangswegen tot gevolg, maar ook een gezellig en druk bezet winkelcentrum. Reden voor de eigenaar van dit winkelparadijs om de veiligheid door middel van een oefening te testen.

Door middel van een tweetal incidenten in een afgesloten deel van de Mall vond in de avonduren op 4 oktober een hulpverlenings- en ontruimingsoefening plaats. Figuranten van OOV-Support fungeerden niet alleen als winkelend publiek en slachtoffers, maar vervulden ook de rollen van politie, brandweer en ambulancepersoneel.

Het was hard werken voor de beveiligingsorganisatie van de Mall om de hulpverlening en ontruiming snel en efficiƫnt voor elkaar te krijgen, maar daar was de oefening ook voor bedoeld. Uit de evaluatie zullen de verbeterpunten binnen de organisatie worden besproken om het in voorkomende gevallen nog beter te kunnen doen.

Inmiddels heeft de Westfield Mall of the Netherlands ook een korte film beschikbaar gesteld die wij graag delen: