Landelijke VaardigheidsTraining nautische ME

21 Oktober 2021, bron: John Broeseliske


Sinds een aantal jaren is politie Nederland landelijk georganiseerd. Om die reden is het nog belangrijker om het optreden van bijvoorbeeld de Nautische Mobiele Eenheid uit de voormalige regio’s met elkaar af te stemmen. Het is van belang om tijdens bijstand situaties op eenzelfde wijze op te treden en te communiceren, zeker op een gevaarlijkere setting als op het water. Dat vergt speciale vaardigheden die tijdens een Landelijke VaardigheidsTraining (LVT) worden getraind.
Begin deze maand verzorgden figuranten van OOV-Support het tegenspel voor de LVT Nautische ME in het gebied van de Rotterdamse Haven.

In en rondom het Safety TrainingsCentre KNRM op de Rotterdamse Heijplaat werd er tijdens zes dagen door de verschillende secties van de Nautische ME met diverse scenario’s geoefend op allerlei vaardigheden; het begeleiden van een demonstratie op de kade, het opheffen van een bezetting van een (vissers)schip, het verplaatsen van hinderlijk varende bootjes (RIB’s), het overstappen naar andere boten, persoon te water, enz. Zowel de ME-leden als de figuranten van OOV-Support konden hun hart ophalen tijdens het behalen van de oefendoelen tijdens de verschillende onderdelen. En daarbij bleven de deelnemers aan beide kanten zeker niet altijd droog.

Zie voor een impressie van een soortgelijke oefening in 2016 dit filmpje:
Dumpert.nl