service details image

Bevindingen van LHP slachtoffer / figurant

Regelmatig traint politie Nederland in het Levensverlengend Handelen Politie (LHP), een soort Eerste Hulp Bij Ongelukken, maar dan bij ernstig gewonde personen ten gevolge van bijvoorbeeld een steekpartij, ernstig ongeval, aanslag, enz. De LHP wordt toegepast bij directe ernstige medische levensbedreigingen en  er niet gewacht kan worden op een ambulance. Er wordt onder andere geoefend met de werking van een tourniquet.

Vrijwilligers van OOV-Support figureren daarbij regelmatig als slachtoffer en dat dit niet altijd eenvoudig is blijkt wel uit het verslag van één van onze slachtoffer-figuranten Karin, die het overigens steeds met veel plezier en enthousiasme doet:

"Na een hele week LHP oefeningen nu aan het bijkomen. En als je dan in het kort moet vertellen wat ik doe met LHP oefeningen dan is dat eigenlijk dat er 2 á 3 man je zo snel mogelijk uit je kleding knipt en je vervolgens overal betast om te kijken of je ergens een bloeding hebt. Vervolgens heb je overal blauwe plekken van het dichtdrukken van je slagaders, een schrale huid van het afschminken en de chest-shields van je lijf aftrekken en als je dan s-'avonds onder de douche wilt gaan blijkt dat je de halve grindbak in je BH en ondergoed hebt zitten omdat je daar doorheen gesleurd bent!!

Was weer een leuke week dus."

post image
post image
post image